דה פרסונליזציה, דה ראליזציה הפרעות חרדה הסברים
הפרעת דה ראליזציה איך מטפלים בניתוק ובהפרעת דה פרסונליזציה:
הפרעות ניתוק או ניתוק מהעצמה כתוצאה ממצב נפשי חרדתי או כתוצאה משימוש בסמים או כפועל יוצא של לחץ או משבר הם ביטוי נפשי של הגוף המוכר בשמו דהפרסונליציה או דהראליזציה על התופעה ההתמודדות והחיים לצד דהפרסונליציה או דהראליזציה ותחושות של ניתוק בדברים הבאים:
מהי הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, אתה מרגיש מנותק מעצמך (דה-פרסונליזציה) ומנותק מהסביבה שלך (דה-ריאליזציה). בעוד שרגשות כאלה עשויים לבוא וללכת עבור אנשים רבים, אצל אנשים עם הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, הם נוטים להימשך זמן רב (להתמיד) או להיעלם ולחזור (חוזרות).
דה-פרסונליזציה משפיעה על היכולת שלך לזהות את המחשבות, הרגשות והגוף שלך כשלך. זה עשוי להרגיש כאילו אתה צופה בעצמך משחק תפקיד בסרט ולא חי את חייך. לדוגמה, אם אתה עושה קניות במכולת, אתה עלול להרגיש כאילו אתה צופה במישהו אחר דוחף את העגלה שלך, בוחר אוכל מהמדפים ועובר את קו הצ'ק-אאוט. או שלא תזהה את ההשתקפות שלך בדלתות הזכוכית של החלק הקפוא.
דה-ריאליזציה משפיעה על היכולת שלך לראות את הסביבה שלך במדויק. אולי הדברים לא נראים אמיתיים. או שאתה עשוי להרגיש שאתה מסתכל דרך חלון מעונן או בשחור-לבן ולא בצבע מלא. אובייקטים עשויים להיראות מעוותים בצורתם או בגודלם, או שתרגיש שהם משתנים בזמן שאתה מסתכל עליהם.
בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, אתה עלול לחוות דה-פרסונליזציה, דה-ריאליזציה או שניהם. אבל לא איבדת קשר עם המציאות. אתה מבין שהתפיסות שלך אינן אמיתיות, מה שיכול להיות מתסכל ולגרום לחרדה.
פסיכיאטרים מסווגים הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה כהפרעה דיסוציאטיבית ב-DSM-V. הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואמנזיה דיסוציאטיבית גם הן בקטגוריה זו.
עד כמה נפוצה הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
מהם התסמינים של הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
אנשים עם הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה מתקשים לפעמים לתאר את הסימפטומים שלהם במילים. אחרים מרגישים שיש להם מילים לתאר את החוויה שלהם, אבל נראה שאנשים לא מבינים אותם או לוקחים אותם ברצינות. אבל הסימפטום העיקרי של הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה הוא תחושת ניתוק. אולי תרגיש:
מנותק מהמחשבות, הרגשות והגוף שלך (דה-פרסונליזציה).
מנותק מהסביבה או מהסביבה שלך (דה-ריאליזציה).
דמוי רובוט או שהסובבים אותך רובוטיים.
קהה רגשית.
כאילו אתה מתבונן בעצמך מחוץ לגוף שלך.
כאילו אתה חי בעולם חלומות.
עצוב או חרד.
תסמינים אלה יכולים לגרום למצוקה משמעותית, מכיוון שאתה עלול להתחיל לתהות אם משהו נורא לא בסדר איתך. אתה יכול להתמקד בסימפטומים, לחשוב על הסימפטומים שלך או על אירועי העבר שלך שוב ושוב (הרהורים) או לנסות לשלוט בהם. זה יכול להגביר את תחושות החרדה והדאגה שלך, מה שבתורו עלול להחמיר את הסימפטומים שלך.
מה גורם להפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה
אנשי מקצועות בריאות אינם יודעים בדיוק מה גורם להפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, אך היא קשורה לעתים קרובות ללחץ או טראומה עזים, כמו:
התעללות פיזית.
אלימות במשפחה (לראות או לחוות אותה).
תאונות או אסונות טבע.
סכנת חיים.
מותו הפתאומי של אדם אהוב.
הורה עם מחלת נפש קשה.
מהם גורמי הסיכון?
אנשים מסוימים עשויים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעה דיסוציאטיבית עקב:
ירידה במודעות לרגשות.
אישיות מסוימת או הפרעות אחרות בבריאות הנפש.
מצבים פיזיים כמו הפרעת התקפים.
אבחון ובדיקות
כיצד מאבחנים הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
ספק שירותי בריאות הנפש שלך ישאל סדרה של שאלות לגבי הסימפטומים שלך. הם יחפשו מצבי בריאות נפשיים אחרים (מחלות נלוות) כמו:
דִכָּאוֹן.
חֲרָדָה.
הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD).
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD).
הפרעות אישיות.
אם אין לך אבחנה אחרת שמתאימה יותר בבירור, אתה לא יוצא מתרופות והחוויות שלך אינן קשורות לחומרים משנים מצב רוח כמו סמים או אלכוהול, הם עשויים לאבחן אותך עם הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה.
אילו בדיקות ייעשו כדי לאבחן את זה?
אם הספק שלך חושד בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, הוא עשוי לשאול סדרה של שאלות שעוזרות לזהות את הסימפטומים שלך, באיזו תדירות הם מתרחשים ועד כמה הם מפריעים לרווחתך. הם עשויים גם לבקש ממך להשלים כמה הערכות על נייר או באינטרנט. למרות שמציאת המילים הנכונות לתאר את הרגשות שלך עשויה להיות קשה, נסה להיות ספציפי ככל האפשר לגבי איך החיים עבורך כדי שהספק שלך יוכל לעזור לך.
ניהול וטיפול בדה ראליציה או דה פרסונליזציה תחושת ניתוק וחלום
כיצד מטפלים בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
החוקרים עדיין לא בטוחים לגבי הדרך הטובה ביותר לטפל בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה. כאשר בוחנים אפשרויות טיפול, הספק שלך ישוחח איתך על ההיסטוריה הרפואית שלך, הסימפטומים שלך ומטרות הטיפול. הם עשויים להמליץ על טיפול תרופתי וטיפול בדיבור (פסיכותרפיה) כמו טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) או עיבוד חוסר רגישות בתנועת עיניים (נקרא בדרך כלל EMDR).
תרופות
למרות שטיפול בשיחות הוא הטיפול הטוב ביותר, ספק שירותי בריאות הנפש שלך עשוי להמליץ על תרופה (או שילוב של תרופות) כחלק מהטיפול שלך, כמו:
מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין סלקטיביים (SSRI).
תרופות נגד חרדה.
תרופות מייצבות מצב רוח.
תרופות אנטי פסיכוטיות.
תופעות לוואי
מאחר שספקי שירותי בריאות הנפש עשויים להשתמש בתרופות שונות לטיפול בהפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, תופעות הלוואי משתנות. אבל יש כמה תופעות לוואי נפוצות כמו:
עֲצִירוּת.
סְחַרחוֹרֶת.
נוּמָה.
יובש בפה.
תיאבון מוגבר.
אינטראקציה אפשרית עם תרופות אחרות שנקבעו, תרופות פנאי או אלכוהול.
אצירת שתן.
עלייה במשקל.
כמה זמן נמשכת הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה?
שוב, אין הרבה מחקר על למה לצפות אם יש לך הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה. ללא טיפול, הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה יכולה להימשך שנים. לפעמים זה נפתר מעצמו, אבל זה עלול להשפיע לרעה על מערכות היחסים או חיי העבודה שלך. עם הטיפול, אנשים בדרך כלל מתחילים לראות שיפור בסימפטומים שלהם תוך מספר חודשים.
לחיות עם דה ראליזציה או הפרעת דה פרסונליזציה - הפרעת ניתוק חרדה חלום בלהות:
איך אני דואג לעצמי?
אם יש לך תסמינים מתמשכים של הפרעת דה-פרסונליזציה-דה-ריאליזציה, העדיפות שלך צריכה להיות פנייה לטיפול אצל איש מקצוע בתחום בריאות הנפש. סביר להניח שתזדקק למספר ביקורים בהתחלה, ולאחר מכן מעקבים קבועים אצל פסיכולוג ומעקבים מדי פעם אצל פסיכיאטר. הפסיכיאטר שלך עוזר למצוא את הטיפול המתאים למצב הספציפי שלך ולהבטיח שתופעות הלוואי ניתנות לניהול. הפסיכולוג שלך ישתמש בטיפול בדיבור כדי ללמד אותך מיומנויות להתמודד עם הסימפטומים שלך ולהשיג תובנה לגבי גורמי הסימפטומים שלך.
בינתיים, קח את התרופות שלך כפי שנקבע ונסה להיות עדין עם עצמך. זה בסדר אם אינך יכול למצוא מילים כדי לתאר במדויק את החוויה שלך. ולמרות שזה טבעי לדאוג לבריאות שלך, נסו לא להתעכב על זה. נשימה קצבית הכרוכה בנשיפה ארוכה או מדיטציה יכולה להרגיע את הדאגות שלך.
לפרטים נוספים וטיפול התקשרו לקךיניקה 039524994 פסיכולוגיה בגובה העיניים.